Vores Programmer

Her kan du finde nogle gode ideer til dit ophold, samt nogle eksempler fra vores programtilbud, både i Budapest og udpå landet.
Budapest og Omegn:

Budapest på film:

Budapest er en perfekt kulisse for filmmagere med en smuk og gammel sammenhængende bykerne. Har du lyst til at se hvor bl.a. ”Spy Game”, ”Evita” eller dele af ”9.April”blev optaget?

Natur i Budapest:

vidste du at vi har Duna-Ipoly National Park inde i vores hovedstad? Vi besøger Pálvölgyi drypstenshul i Nord Buda. Naturoplevelsen kan kombineres med et SPA program f.eks. vi kan bade i Gellért bad bagefter som er et godt eksempel på jugendstil i Ungarn, og ligger ved den smukke Frihedsbro.

Parlamentet
Vinelsker

Smagen af Budapest:

vi kender alle gourmet steder hvor du kan smage de bedste ungarske kvalitetsvin, og vi kender det farverige køkken, og vi vil gerne fortælle dig om dets historie og karakter, vi elsker vin og god mad. Hvis du ikke er en stor vinelsker, så kan du smage vores national drik, pálinka, eller prøve en frisk ungarsk øl i et lille familieejet bryggeri.

Det indre Pest:

Oplev det smukkeste kvarter i det indre Pest: vi besøger bl.a. den store markedshal, et rigtigt „ruinværtshus” og vi præsenterer vores „fröccs”kultur (kvalitetsvin blandet med danskvand), de smukke borgervillaer fra Budapests storhedstid og gå en tur til Nationalmuseet.

Budapest, den historiske by:

vi får indblik i Ungarns dramatiske historie, besøger to Unesco- kulturperler, som befinder sig i hovedstaden (Heltepladsen og Budaslottet) og for at slappe af ender vi vores tur i Europas største termalbadekompleks, Széchenyi Fürdő.

Budapests Brodway:

holder I polterabend? Så kan den såkaldte Budapest Brodway bidrage til en sjov og farverig polterabend arrangeret til dig eller til din ven eller veninde. Vi viser dig de spænnende ruinværtshuse og diskoteker med de største hits og dejlige drinks.

Budapest med cykel:

Cykelperspektiv! En perfekt kombination af motion og oplevelse, hvor du har mulighed for at besøge de smukkeste seværdigheder og drikke en „fröccs”undervejs på kysten.

Kædebroen
Esztergom

Donauknæ:

den fortryllende område ligger tæt på hovedstaden. Vi besøger 3 historiske byer Szentendre, Visegrád og Esztergom. De byder på et enestående blik på vores spænende og begivenhedsrige historie, samt bidrager med en særlig naturoplevelse, fordi Visegrád ligger i hjertet af Pilis, som er efter manges mening jordens hjertechakra. Skoven var kongeligt jagtrevir i middelalderen, og hele Donauknæet har en helt speciel udstråling. Det vil vi vise dig! Desuden er der mulighed for en arrangeret cykeltur i bjergene, undervejs smager vi friske forel og vinen fra den tidligere ærkebispens vinkælder i Esztergom.

Ud på landet

Balaton ud og ind: Har du lyst til at bade og cykle rundt om søen? Du kan se hvor stor forskel der er mellem den nordlige og den sydlige del af søen. Vores tur går gennem Nationalparken i Nord Balaton, hvor du har mulighed for at møde en ungarsk vinbonde og se hvordan vi producerer vores vin i området. Smag en dejlig lángos på kysten og nyd udsigten ved søen som er en ren mirakel i sig selv. Det er ingen problem hvis du er vild for kunst, kultur og historie, vi kan sagtens vise dig slottet i Keszthely eller tage til en udstilling i moderne kunst.

Eger: Oplev denne historiske by fyldt med nationalfølelser, smukke bygninger og det sted som hedder: by under byen som er en spænende „labyrint” under basilikaen som var ærkebispens vinkælder. Eger er kendt for at ungarerne har besejret her det tyrkiske hær i 1552 i en heroisk kamp. Vi viser dig borgen og den berømte „tyrblod”, den ungarske rød cuvee en speciel blandning af lokal kvalitetsrødvin, som havde en inspirerende virkning på de ungarske soldater.

Syd Ungarn, Nagyatád: Vidste du, at vi har de største vandressourcer per indbygger, i hele verden? Nagyatád, som også er kaldet for den mest blomstrende by i Ungarn, kan prale med at dets termalvand og kilde er af meget høj kvalitet, et af Ungarns bedste termalbade findes her. Hvis du er vild med seniordans, så har vi et specielt tilbud til dig.

Sejlbåd